Over BI4Logistiek

Gedreven door innovatie.

kpisolutions_businessintelligence_nijmegen

BI4Logistiek

Wij zijn BI4Logistiek. Een gespecialiseerde tak van KPI Solutions, een Business Intelligence bedrijf. Samen met onze BI Logistiek consultants zijn wij gespecialiseerd in het toepassen van Business Intelligence binnen de logistieke sector. 

Dit betekent dat wij op de hoogte zijn van de meest gebruikte softwarepakketten, KPI’s en trends & ontwikkelingen binnen de logistieke branche. Hierdoor zijn we niet alleen in staat om hoogstaande rapportages te ontwikkelen, maar dienen we tegelijkertijd als sparringpartner.

Samen met onze consultants hebben wij één doel; bedrijven op voorsprong brengen door het toepassen van slimme (Microsoft)technologie. Ons doel is om de data vanuit jullie organisatie te transformeren naar heldere en overzichtelijke rapportages, welke door de gehele organisatie te gebruiken zijn. Hierdoor kan 24 uur per dag, 7 dagen per week scherp gemonitord worden waardoor tijdig acties ondernomen kunnen worden.

Door het toepassen van Business Intelligence, in combinatie met onze ervaring en expertise, zijn onze consultants in staat om nét dat stapje extra te zetten. Zij halen dagelijks veel plezier en voldoening uit hun werk en streven naar de beste en meest passende oplossing.

Inzicht in 4 stappen

Ons proces

Wij ontwikkelen enkel rapportages die organisaties helpen en ondersteunen bij het maken van belangrijke bedrijfsbeslissingen. Beslissingen die dus dóór bedrijven zelf genomen kunnen worden, in plaats van vóór bedrijven.

‘Kunnen we niet, kennen we niet’. We denken in oplossingen die passen bij jullie organisatie en de gebruikers. Dit doen we met een flinke dosis enthousiasme, in combinatie met onze expertise en kennis van verschillende bedrijfsprocessen.

1. Inventarisatie

Wij leren jullie graag beter kennen. Daarom starten we altijd met een vrijblijvend inventarisatiegesprek. Tijdens dit gesprek zullen we jullie wensen bespreken, eveneens als de beschikbare databronnen binnen jullie organisatie. Hierdoor krijgen we een goed beeld van jullie situatie en de beschikbare data, waardoor we jullie kunnen voorzien van een passend voorstel.

2. Maken van koppelingen

Wanneer jullie ervoor gekozen hebben om te starten met Business Intelligence gaan we voor jullie aan de slag. We starten in dat geval met het realiseren van een koppeling tussen jullie databron(nen) en de Business Intelligence tool Microsoft Power BI. Wanneer de koppeling gerealiseerd is, gaan we aan de slag met het schijven van formules en maken van berekeningen om later de data juist te kunnen visualiseren.

3. Ontwikkeling rapportages

Nadat de koppelingen succesvol zijn gemaakt, kan er gestart worden met het vormgeven van de rapportages. De data zal worden gevisualiseerd. We streven ernaar om binnen 1-2 weken een eerst (concept) rapportage op te leveren. We nemen deze vervolgens gezamenlijk door, en kijken of de data gevisualiseerd is zoals gewenst. Aan de hand hiervan zullen we, indien nodig, nog enkele aanpassingen doorvoeren waarnaar de rapportage definitief opgeleverd zal worden.

4. Oplevering & Training

Nadat de rapportage definitief opgeleverd is, zullen we de rapportage nogmaals doornemen. Dit keer ook met de eindgebruikers. We voorzien de gebruikers van een uitgebreide training in het gebruik van de rapportage, en laten alle mogelijkheden zien die de rapportage te bieden heeft. Zo kan iedereen vol vertrouwen aan de slag met de rapportage en hier het meeste uithalen.

Ontmoet ons enthousiaste team van professionals

Team

Gino van Altena

Partner & BI Professional

Ralph Fransen

Partner & Accountant

Anton Coenders

BI Professional

Nina Timmer

BI Professional

Jasper Versteegh

BI Professional

Joep Kamps

BI Professional

Floris Gosselink

BI Professional

Mabel van Altena

Marketeer

Uw organisatie ook naar een hoger niveau brengen?

Plan dan een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek in met een van onze BI Professionals.​